2012/03/21

Realak Anoetako bolada ona hautsi du

Realak 1-3 galdu du Anoetan Levanteren aurka. Montaneirren mutilek bostgarren minutuan gola sartuta aurrea hartu dute markagailuan. Minutu batzuk geroago epaileak adierazitako penalti zalantzagarriak, norgehiagokaren norabidea aldatu du. Bigarren zatian epaileak Elustondo kanpora bota du.

Realak 2012ko lehen porrota jaso du gaur Anoetan Levanteren kontra 1-3 galdu ondoren. Aurkari sendo eta praktikoa izan dute txuri-urdinek; Valentziako taldeak lau aldiz jaurti du atera eta hiru gol sartu ditu. Levantek Donostian garaipena lortu ondoren Txapeldunen Ligako postuetan jarraitzen du.

Neurketa erritmoarekin hasi da eta Realak bostgarren minutuan aurrea hartu du markagailuan. Xabi Prietok kontraerasoko jokaldia zuzendu du eta Velari pase bikaina eman dio. Aurrelariak ez du barkatu eta denboraldiko bere seigarren gola sartu du.

Armailetan gutxi iraun du pozak, izan ere, El Zharren barnekaldi bat Iñigo Martinezek oztopatu du eta epaileak penalti zalantzagarria adierazi du hamargarren minutuan. Barkerok, hamaika metrotatik, berdinketa jarri du markagailuan.

Atsedenaldia iristear zenean, 44. minutuan, Konek baloi luze bat aprobetxatu du talde Valentziarra aurretik jartzeko. Atzelari txuri-urdinak atzean utzi ditu eta baloia gurutzatu du Bravoren aurrean.

Bigarren zarian norgehiagoka gehiago okertu da Realarentzat eta epaileak Elustondori bigarren txartel hori atera dio. Honen ondoren, txuri-urdinen aukera bakarra kemenari eustea izan da.

Gauzak horrela, Diego Ifranek berdinketa bere oinetan izan du, baina Munuaren aurrean barkatu egin du. Aukerak ihes egin dio Montaneirren taldeari eta neurketa erabakita utzi duen gola luzapenean jaso du. Levanterek kontraerasoan harrapatu ditu txuri-urdinak eta Torresek hirugarrena sartu du. Epaileak 3-1eko markagailuarekin adierazi du partidaren bukaera.

Fitxa teknikoa:
Reala: Bravo; Estrada (Diego Ifran, 73. minutua), Martinez, Mikel Gonzalez, De la Bella; Elustondo, Aranburu, Zurutuza (Ruben Pardo, 70. minutua), Xabi Prieto, Vela; Agirretxe (Llorente).

Levante: Munua; Juanfran, Ballesteros, David Navarro, Botelho (Ruben, 69. minutua), Pedro Lopez; Iborra, El Zhar (Torres, 80. minutua), Farinos, Barkero; Kone (Ghezzal, 62. minutua).
Golak: 1-0, 6. minutua: Vela. 1-1, 10. minutua: Barkero penaltiz. 1-2, 44. minutua: Kone. 1-3, 90. minutua: Torres.