2012/04/07

Garaipenak ihes egin dio Realari

Realak berdindu (2-2) egin du Cornellá-El Prat zelaian Espanyolen aurka. Carlos Velak bi gol egin ditu 12 eta 14. minutuetan, baina txuri-urdinen bi opariren ostean neurketa berdindu du Bartzelonako taldeak.

Realak puntu bat eskutatu du Espanyolen aurka 2-2 berdindu ondoren. Berdinketak ez du guztiz zapore gozoa izan, donostiarrak 0-2 irabazten hasi ondoren.

Partida erritmo biziarekin hasi da, bi taldeak erasokor zelairatu baitira. Lehengo gola 12. minutuan egon du Carlos Velak area kanpotik jaurtiketa indartsu baten bitartez. Txuri-urdinen poza hiru minutu geroago gehaigo handitu da, Carlos Velak beste gol bat sartu ondoren. Mexikarra bakarrik geratu da Casilla atezainaren aurrean eta buruz gain baloia sare barrura bidalita 0-2koa jarri du markagailuan.
Konfiantza eman die Montanierren mutilei markagailuan aurretik joateak eta Espanyolek ez die aparteko arazorik sortu lehen zatiaren azken hamar minutuetara arte. Orduan, perikoek gol aukera argiak izan dituzte eta atsedenaldia iritsi orduko 1-2koa iritsi da markagailura. Area kanpoko jaurtiketa batek Ansotegirengan eta Demidovengan jo du eta sare barrura joan da baloia. Atsedenaldia 1-2ko markagailuarekin iritsi da.

Bigarren zatia hasi eta bi minutura Bartzelonako taldeak partida berdindu du. Weissek jaurtiketa ona atera eta Bravo gainditu du 2-2koa jarriz. Gol horri esker Espanyolek jokoak gora egin du eta gol aukera ugari izan ditu. Bravok era guztietako geldialdi onak egin ditu eta horri esker, Realak ez ditu gol gehiago jaso.

Txuri-urdinek ere izan dute hiru puntuekin gelditzeko aukeraren bat edo beste, argiena Xabi Prietorena izan da. Donostiarra bakarrik geratu da Casilla atezainarekin, baina bere jaurtiketa langa gainetik kanpora joan da. Gauzak horrela, 2-2ko emaitzarekin bukatu da norgehiagoka Cornellá-El Prat futbol zelaian.

Fitxa teknikoa:
Espanyol: Kiko Casilla; Víctor Sanchez (Cristian Gómez, min.72), Raul Rodriguez, Hector Moreno, Dídac; Baena (Weiss, min., Romaric; Sergio Garcia, Verdu, Coutinho eta Uche (Javi Lopez, min.56).

Reala: Bravo; Estrada, Ansotegi, Demidov (Cadamuro, min.76), De la Bella; Elustondo, Aranburu; Xabi Prieto, Zurutuza (Pardo, min.67), Griezmann eta Carlos Vela (Agirretxe, min.70).

Golak: 0-1, min.12: Carlos Vela; 0-2, min.14: Carlos Vela; 1-2, min.44: Demidov (bere atean); 2-2, min.47: Uche.