2012/05/13

Garaipen batekin esan dio agur Aranburuk Realari

Realak Valentziari 1-0 irabazi dio Anoetan Griezmannen gol bati esker. Eguneko protagonista, Mikel Aranburu, 76. minutuan aldatu dute, zaleek agur hunkugarria eman diote.

Mikel Aranburu agurtzeko eguna izan da. 2011-2012 denboraldiko azken jaurdunaldia izan da, eta honekin batera Mikel Aranbururen azken partida talde txuri-urdinarekin. Jon Maia eta Amets Arzallusen bertsoak eta txalo zaparradak izan dira protagonistak Anoetan. Valentziaren entrenatzaile bezala Unai Emeryren azken partida ere izan da.

Partida ez du tentsio handirik izan, batez ere lehen zatian. Bi taldeek ez zuten ezer jokoan eta lehen 45 minutuetan zian diren gol aukerak urriak izan dira. Valentziak askoz hoebto hasi du neurketa, baina ez du aukera argirik izan. Montanierren mutilak 15. minuturik aurrera esnatu dira; ez dute abagunerik izan, baina Vela kanpoko jaurtiketen bidez saiatu da. Atsedenaldira golik gabe iritsi dira bi taldeak.

Bigarren zatia erritmo biziagoarekin hasi da. Bi taldeek jo dute erasora eta 50. minutuan Pablo Hernandezek zutoinera bidali du jaurtiketa. Pixkanaka, talde txuri-urdina bere jokoa hobetuz joan da eta 62. minutuan gola sartzetik gertu egon da Reala. Zurutuzak pase ederra eman dio Estradari, hau area barruan sartu, baina Alves atezainak kornerrera bidali du baloia. 63. minutuan iritsi da txuri-urdinen gola, Xabi Prietok pase bikain bat eman dio Griezmanni eta honek ez du ate aurrean kalee egin.

76. minutuan Realeko historian sartu da, Aranburuk erretiroa hartu baitu. Kapitaina txalo zaparrada artean irten da zelaitik eta erreleboa eman zion bere ordezkoa izan daitekeen Ruben Pardori. Azken minutuetan ez da aukera argirik egon eta norgehiagoka 1-0ko emaitzarekin bukatu da. Garaipen honekin, Realak 74 punturekin bukatu du denboraldia.

Fitxa teknikoa:
Reala: Bravo; Estrada (Llorente, 76. minutuan), Ansotegi, Demidov, De la Bella; Aranburu (Ruben Pardo, 76. minutuan), Illarramendi; Vela (Llorente, 85. minutuan), Zurutuza, Griezmann; eta Agirretxe (X. Prieto, 56. minutuan).

Valentzia: D. Aaves; Jordi Alba, Dealbert, R. Costa, Bruno; T. Costa, Maduro; J. Bernat (Piatti, 59. minutuan), Feghouli (Jonas, 59. minutuan), Pablo Hernández (Paco Alcácer, 77. minutuan); eta Aduriz.

Gola: 1-0, 63. minutuan: Griezmann.