2012/07/21

Realak 1-1 berdindu du Lyongo Olympiquen kontra

Realak indartsu ekin dio arerio gogor bati Donibane Lohitzunen

Realak orain arte aurredenboraldian jokatutako partidarik zailena izan du Seaskaren alde (Iparraldeko Ikastolen Elkartea), Lyongo Olympiquen aurka hain zuzen ere. Talde frantziarra prestakuntza askoz aurreratuagoarekin eta internazionalez beteriko taldearekin etorri da. Hala ere, txuri-urdinek aurre egin eta ez dira garaipenetik oso urruti egon. Neurketak bost mila ikusle baino gehiago bildu ditu Donibane Lohitzuneko Pavillon Bleu Estadioan.
Norgehiagokari dagokionez, frantziarrak indartsuago hasi dira, baina gipuzkoarren lehia orekatu eta bigarren zatiko 62. minutuan markagailuan aurretik jarri dira. Gola Griezmannek egin du 'Chory' Castroren jaurtiketa sareetara bultzatuz. 82. minutuan Briandek 1-1eko berdinketa lortu du eta horrela amaitu da partida.
Montanierren taldearentzat froga positiboa izan da, arerio baten aurka garaipena lortzetik gertu egon ondoren. Hurrengo laguanrteko partida hilaren 28an jokatuko dute Irungo Gal Stadiumen, Bordelo Girondinsek aurka Sportmundi Trofeoan.
Fitxa teknikoa:
Reala: Zubikarai, Estrada (De la Bella, min.78), Ansotegi (Cadamuro, min.46), Mikel (Ansotegi, min.78), De la Bella (Javi Ros, min.46), Elustondo (Markel, min.71), Illarra (Rubén Pardo, min.63), Xabi Prieto (Sarpong, min.78), Griezmann (Zurutuza, min.71), ‘Chory’ Castro (Ifrán, min.63) y Agirretxe (Llorente, min.71).

Olympique de Lyon: Vercoutre, Dabo (Benzia, min.46), Kone (Briand, min.46), Gomes (Ferri, min.46), Cissokho (Ghezzal, min.46), Fofana, Gonalons (Gomis, min.46), Pied (Grenier, min.46), Gourcuff (Reale, min.46), Lacazette (Untiti, min.46) y Lisandro (Zeffane, min.46)
Golak: 1-0: Griezmann, min.62. 1-1: Briand, min.82.
Epailea: Olivier Thual.